maandag 31 augustus 2009

Mike’s... super gezondheidsdrank (fruit smoothie)

.
Mike's (Donkers) super smoothie: http://www.fonteine.com/fruit_smoothie.html en hier: http://www.youtube.com/watch?v=yyCnBGk2TIo&feature=channel_page de prak-tijk in woord en beeld (Video) door Henk Mutsaers: http://www.uitdaging.net/
.
Ik krijg veel vragen over de ingrediënten van mijn fruitsmoothie zoals ik deze tijdens de lesavonden maak. Het is een smoothie die bij vrijwel iedereen in de smaak valt en zelfs een paar slokken geven al heel veel energie! Daar-naast blijkt dat mensen met een zogeheten appelallergie goed reageren op deze smoothie en ook de bloedsuikerspiegel van diabetici blijft stabiel na het nuttigen van deze smoothie. Bovendien is hij makkelijk te maken en de ingrediënten zijn niet peperduur zoals de tegenwoordig zo hippe superfoods (deze superfoods kun je eventueel ook toevoegen aan je smoothie).
.
Bedenk dat de biologische ingrediënten weliswaar duurder in de aanschaf zijn maar je hebt er minder van nodig omdat je meer gevoed wordt in plaats van alleen maar gevuld. Bovendien betaal je met biologische ingrediënten uitsluitend met je portemonnee en niet je gezondheid. Ze zijn ook lekkerder, steviger en rijker van smaak. De ingrediënten variëren per keer en ook de hoeveelheden van alles variëren. Leer ermee spelen en wees vooral niet bang om zelf te experimenteren met varianten die je beter bevallen, zoals toevoeging van meer en/of ander fruit!
.
Hier is het basisrecept (voor een of meerdere personen):.
Een of twee zure appels (bijv. Braeburn, Granny Smith, Rode van Boskoop, Cox, Topaz of Goudreinet) met schil, klokkenhuis en pitten en al. Een of twee grote sinaasappels of mandarijnen en een citroen, rondom geschild als een aardappel zodat het wit, de pitten en het vruchtvlees bewaard blijft.
.
Een klein beetje kurkumapoeder (koenjit, geelwortel)
Een klein beetje cayennepeperpoeder
Een klein beetje gemberpoeder
Een klein beetje korianderpoeder
Een heel klein beetje kruidnagelpoeder
Flink wat paprikapoeder
Flink wat kaneelpoeder
Een of twee theelepeltjes Sole
Een of twee theelepels honing
Een eetlepel stuifmeelpollen
Een flinke scheut olijfolie
Een kleine eetlepel kokosolie
Twee theelepels MSM-poeder
Een eetlepel kiezelaarde
Water (voorkeur mineraal), net zoveel als je ingrediënten hebt
.
Behalve dat dit een zeer smakelijke smoothie is, zit er een hele filosofie achter, gebaseerd op levensscheppende stoffen, hierbij uitgelegd per ingredient: http://www.uitdaging.net/pdf/eBoek-Fruit-Smoothie.pdf
.
Zure appels: Deze geschenken van moeder natuur zijn extreem reinigend en laxerend en zorgen voor een dagelijkse spoeling van darmen, lever en gal vanwege het appelzuur (malinezuur) en de laxerende werking van de pectine in de appels. Ze bevatten zonne-energie en vitamine C.
.
Citrusvruchten: Deze leveren zonne-energie, bevatten veel vitamine C en zijn een weldaad voor je lever, gal, darmen en maagzuur.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kurkuma: Geelwortel is helend voor lever, gal, darmen, longen en het bloed en heeft kankerwerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal. In de ayurveda is het medicijn nummer een. De smaak is echter bitter en wrang, dus kijk uit dat je er niet teveel van in je smoothie doet! Kurkuma doodt kankercellen: http://www.nu.nl/gezondheid/2112516/kurkuma-doodt-kankercellen.html (30 oktober 2009).
.
Kurkuma, een wonder specerij: http://tinyurl.com/ycza82v IOCOB en kurkuma: http://tinyurl.com/y9ltobj Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker over kurkuma en kanker: http://tinyurl.com/y9ubota Henk Mutsaers en kurkuma: http://tinyurl.com/cqj5gg In Ode (2008) kurkuma en andere levenskrachtige kruiden: http://tinyurl.com/yazn77g Op de website van R.Fonteine ook een ruime samenvatting... http://tinyurl.com/y8kar6a
.
Ook op Pubmed (wereldwijde databank) zijn vele honderden onderzoeken omtrent kurkuma (werkzame stof curcumine) te vinden: http://tinyurl.com/yblvchl die nagenoeg allemaal positief tot zeer positief zijn. Zie ook Google: http://tinyurl.com/ycl737v na het invoeren van de trefwoorden ‘kurkuma en research’ met vele duizenden vermeldingen.
.
Kurkuma (biologische ) is te koop (natuurwinkels) in capsules: http://www.viridian.nl/ (zie verkoopadressen) en in poedervorm: http://www.myvitality.nl/biologische-kruiden-c-78.html Leverbaar via 'De Rode Roos' (Moermanvereniging): http://tinyurl.com/y8kls3y
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cayenne en gember: Deze kruiden zijn scherp en zijn anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal, omdat ze deze micro-organismes letterlijk wegbranden. Daarnaast is de hete stof capsaicine in cayennepeper ook kankerwerend en bloedzuiverend. Bloedproppen en andere onzuiverheden worden letterlijk weggebrand door deze scherpe kruiden. Gember is tevens een natuurlijke pijnstiller en is ontstekingsremmend.

Cayennepeper en de genezende kracht....... http://tinyurl.com/cc3dh9
.
Koriander: Korianderpoeder is behalve lekker zoetig van smaak ook anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal.
.
Kruidnagel: Uitkijken met dit kruid in je smoothie want het gaat al gauw de complete smaak overheersen! In de juiste dosis maakt het de smoothie ietwat zoetig met een bepaald 'randje'. Kruidnagel is ontstekingsremmend en anti-bacterieel, anti-schim-mel, anti-parasitair en anti-viraal.
.
Paprika: Dit zit in de smoothie vanwege de kleur en de smaak. Paprika is familie van de hete pepers en bevat ook capsaicine, hoewel niet in dezelfde hoeveelheden als de echte heetmakers.
.
Kaneel: Kaneel is eveneens een brandend kruid en heeft dus soortgelijke eigenschappen als cayenne en gember, oftewel anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal. Daarnaast helpt het je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
.
Sole: Deze vloeibare zeezoutoplossing werkt als een soort smaakversterker in de smoothie. Daarnaast vergroot puur, ongeraffineerd zeezout de electro-magnetische communicatie tussen de cellen, bevordert het de enzymenaanmaak in je lichaam, stabiliseert het de bloedsuikerspiegel, verlaagt de hoeveelheid stikstof in je systeem, helpt het tegen depressie, werkt het slijmoplossend, werkt het als een antihistamine, bevordert het je libido, enzovoort. Dit vloeibare zout is zo'n beetje goed voor alles, omdat het je lichaam mineraliseert en alkaliseert. Dit wonderbaarlijke product van moeder natuur verenigt zonne- en waterenergie in zich en heeft het eeuwige leven. Wat denk je dat het bij jou doet? Zie aparte bijlage betreffende het maken van Sole op dit weblog of de nadere info hieronder.
.
Honing en stuifmeelpollen: Een mens kan dagelijks niet genoeg bijenproducten tot zich nemen! Dit is complete voeding vol met helende suikers, kruiden, enzymen, vitamines en mineralen en is anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal. Eventueel kun je ook propolis of koninginnegelei toevoegen. Bijen zijn heilige zonnedieren en zoeken van nature geneeskrachtige planten uit. Hoe donkerder de honing, hoe minder suiker er in zit. Donkere honing is ook bijna altijd afkomstig van meerdere planten. Kies voor uitsluitend rauwe, koudgeslingerde biologische honing. Honing gaat eveneens niet over de kop en je word er met gemak zeker 100 jaar van! Alternatieve natuurlijke zoetmiddelen zijn groen steviapoeder, donkere en ongefilterde ahornsiroop (maple syrup), donkere en ongefilterde agavesiroop en yaconsiroop. Allemaal hebben ze wel specifieke gezondheidsbevorderende eigenschappen, maar het lekkerst vind ik deze smoothie toch altijd weer met honing!
.
Olijfolie: Deze olie is anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal en zit barstensvol omega 3, 6, 7 en 9 vetzuren. De olie heeft een lange keten en heeft dus een langere verteringstijd nodig. Dit maakt dat het de vele vruchtensuikers in de smoothie remt samen met de vezels van de vruchten zelf, waardoor de suikers met het vet langzaam worden afgegeven aan het bloed. Je zit daardoor ook zeer lang vol en kunt lang teren op deze vloeibare voeding, die een minimale belasting vormt voor je spijsverteringsstelsel. Tevens heeft het vet een conserverende werking waardoor de vitamine C niet snel verloren gaat en alle andere voedingsstoffen ook beter bewaard blijven. Je kunt dus probleemloos de smoothie in de ijskast zetten en gedurende de dag kleine beetjes drinken. Ga voor extra vergine (eerste koude persing) biologische olijfolie, liefst ongefilterd en dus troebel..

Kokosolie: Dit is een verzadigd vet en zorgt door zijn korte keten met kleine moleculen voor directe opname en dus ook directe energie voor het lichaam. Kokos is anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal en neemt in tropische landen soms de plaats in van moedermelk door zijn hoge gehalte aan lichaamseigen vetzuren als laurinezuur en caprylzuur. Kokosolie mag zo'n beetje het gezondste vet op aarde genoemd worden. Ga uiteraard uitsluitend voor extra vergine (eerste koude persing) biologische kokosolie die niet ontgeurd is.
.
MSM (is biozwavel): Het is wat wolken wit maakt en het zit van nature in regenwater. Doordat in de moderne landbouw gewassen niet meer met regenwater worden besproeid maar met kraanwater zit het niet meer van nature in voldoende mate in onze groente en is het dus zinvol om dit in poedervorm toe te voegen aan je smoothie. MSM is goed voor je botten en kraakbeen en helpt bijvoorbeeld bij reuma- en RSI-klachten. MSM vindt op een intelligente manier zijn weg in je systeem en repareert daar waar nodig. De reden waarom gedestilleerd water dood is en regenwater niet, terwijl regenwater nagenoeg dezelfde samenstelling heeft als gedestilleerd water, is dat regenwater MSM bevat en gedestilleerd water niet. MSM is dus een levensscheppende zwavelbron..

Kiezelaarde: Net als MSM komen we vandaag de dag ook kiezelzuur (silicium) tekort in onze voeding. Dit is een minstens zo belangrijk mineraal en verantwoordelijk voor de drie B's: botstructuur, bindweefsel en bloedsomloop. Je tanden, nagels en haren varen hier dus ook wel bij. Kiezelaarde bevat voor minimaal 80% kiezelzuur vanwege de grote hoeveelheid skeletjes van oude algen, die anti-bacterieel, anti-schimmel, anti-parasitair en anti-viraal zijn omdat de micro-organismes zich hieraan snijden en doodgaan..

Water (mineraal): is een essentiele, levensscheppende substantie. Door een gedeelte van je dagelijkse voeding te drinken vul je je waterhoeveelheid aan en droog je niet uit. Je cellen zijn je er dankbaar voor. Je spijsverteringsstelsel trouwens ook, want aan vloeibare voeding komen weinig of geen verteringsprocessen te pas. De energie is dus direct beschikbaar voor je bloed en cellen en er is nauwelijks energieverlies als gevolg van vertering. Op deze manier kun je veel meer voedingsstoffen binnenkrijgen dan in vaste vorm!
.
Drink smakelijk en gezond! Mike Donkers: mello_music@yahoo.com
.
Alle bovenstaande smoothie-informatie is ook te vinden op de website van:http://www.fonteine.com/fruit_smoothie.html
.
Genoemde producten zijn meestal wel te koop in reguliere, danwel in natuur-voedingswinkels en een smoothie-maker (Blender) koop je al vanaf € 50,00.
.
Info Voeding en E-nummers: http://www.food-info.net/nl/index.htm een initiatief van de universiteit van Wageningen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
.SOLE (geconcentreerd Himalaya- of zeezoutwater met 84 elementen in exact de juiste verhouding). Zie: http://www.fonteine.com/zeemineralen.html
.
Een (andere) manier om het effect van spoorelementen te creëren zonder nadelige gevolgen voor de bloeddruk en zonder gebruikmaking van planten- en dierenproducten is het verdunnen van Himalaya- of zeezout. Dit doe je op de volgende wijze:
.
Himalayazout of goede kwaliteit grijs zeezout in een afsluitbare fles of pot doen. Gebruik hiervoor dus geen zeezout uit de supermarkt want dat is vaak gewoon geraffineerd tafelzout in grotere kristallen. Natuurvoedingswinkels en toko's verkopen echt zeezout. De fles of pot vullen met goede kwaliteit water (gefilterd kraanwater of bronwater). De fles of pot regelmatig schudden totdat het zout is opgelost. Daarna opnieuw zout toevoegen en het proces herhalen. Telkens zout toevoegen totdat uiteindelijk het water geen zout meer opneemt en er korrels op de bodem blijven liggen. Het water is dan verzadigd en je hebt geconcentreerd Himalaya- of zeezoutwater met 84 elementen erin in exact de juiste verhouding (Sole).
.
Elke dag 1 of 2 thee-lepels van dat water oplossen in water, vers geperst vruchtensap of rauwe melk en opdrinken. Een betere, goedkopere en effectievere manier om jezelf natuurlijke mineralen toe te dienen is er niet: http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?f=19&t=4520
.
In het begin kun je de dunne hiervan krijgen of winderigheid. Een manier om dit op te lossen is een half uur voor of na de maaltijd het zeezout tot je te nemen. Helpt dit ook niet, dan langzaam opbouwen en beginnen met een halve theelepel per dag. Het geconcentreerde zoutwater niet bewaren in de koelkast, maar gewoon op kamertemperatuur op een koele plek uit het zonlicht. Op deze manier is het oneindig houdbaar. Je kunt met een dergelijke zoutoplossing ook je mond en neus- en voorhoofdholtes dagelijks spoelen. Het helpt onder andere tegen ontstoken tanden, kiezen en kaken en lost slijm op bij verkoudheden of allergiën.
.
Mineralen en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels. Iedereen die een tekort heeft aan mineralen mist dus 'sleutels' die op bepaalde plekken in je lijf het 'contact' in werking zetten. Met alleen vitamines kom je er niet. Je kunt het meest vitaminerijke voedsel tot je nemen en toch ziektes en kwalen krijgen, omdat je een mineralentekort hebt. De vitamines zullen dan voor een deel letterlijk niet hun weg vinden in je systeem. Mineralentekort wordt vaak gezien als de bron van alle ziekte. Kijk naar de kwaliteit van groente en vlees uit de commerciële industrie en de alsmaar verslechterende gezondheid van mensen en je ziet het belang in van mineralen als activators. Door dagelijks zeemineralen in verdunde vorm (Sole) te drinken, vul je je mineraalhuishouding aan en onderhoud en verbeter je daarmee je gezondheid en vitaliteit.
.
Zeewater bevat maar liefst 92 elementen, waarvan 8 in gasvorm die verdampen als het water opdroogt tot zeezout. Je houdt bij zeezout of Himalayazout dus 84 elementen over. Wil je echt de volle 92 elementen plus de aërobe (zuurstofrijke) bacteriën in zeewater, dan raad ik je aan de Ocean Minerals te bestellen van een Australiër van Nederlandse afkomst genaamd Gerry Amena. Hij verkoopt geconcentreerd en onvervuild oceaanwater, zowel puur als met helende kruiden die hij zelf teelt en onverhit verwerkt in zijn preparaten.
.
Lees meer over Gerry Amena:
Nadere informatie en toelichting door de webmaster:
.
Mike Donkers is leraar Nederlands/Engels en een autoriteit op het gebied van voeding, landbouw en gezondheid. Hij geeft, samen met Ron Fonteine, regelmatig lezingen in het KNVB sportcentrum te Zeist en/of Soesterberg: http://www.fonteine.com/index.html
.
Ron Fonteine is de eigenaar/webmaster van de grootste en meest bezochte (alternatieve) website van Nederland: http://www.fonteine.com/index.html (meer dan 6,5 miljoen bezoekers in ruim drie jaar). Vele publicaties van Mike Donkers zijn daar ook te vinden. Op ‘Gezondheid Radio’: http://www.uitdaging.net/SLOG_podcast.html zijn Ron Fonteine en/of Mike Donkers ook regelmatig (dinsdags 21.00 - 22.00 uur) te beluisteren… een initiatief van Henk Mutsaers. Zijn website: http://www.uitdaging.net/
.
W.W.K.
Mike Donkers is, net als deze webmaster, tevens lid/mede-oprichter van de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (W.W.K.) met als centrale doelstelling therapievrijheid voor (terminale) kankerpatiënten en hebben inmiddels een boek (november 2008) uitgebracht; Chemo? Of kan ik zélf kiezen?: http://www.chemo-versus-hippocrates.nl/ waarvan WWK-lid Drs. H.J. (Henk) Trentelman (best geïnformeerde kankerpatiënt van Nederland) de uiteindelijk auteur is. Hij overleeft al ruim 12 jaar prostaatkanker!!
.
BOEKEN
Wat zit er in uw eten? (E-nummers): http://www.bouillonmagazine.nl/e-gids.php Handzaam opgemaakt gidsje in pocketformaat. De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is oké, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden en………… de meeste E-nummers staan in het rood.

.
Water (het goedkoopste medicijn): http://www.succesboeken.nl/?PC=0EAC989F Ontdek in dit boek hoeveel water en zout je iedere dag nodig hebt om ge-zond te blijven. Gebaseerd op meer dan twintig jaar van klinisch en weten-schappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam laat een baanbre-kend arts, Dr. Batmanghelidj, zien hoe water – ja zeker, water– een verbazen-de reeks medische aandoeningen kan verhelpen. Alleen al het eenvoudig veranderen van de hoeveelheid water en zout die je opneemt, kan je helpen met het behandelen en voorkomen van tientallen ziektes, met het vermijden van kostbare medicijnen en het genieten van een energieke nieuwe gezondheid. Boek is inmiddels een bedseller!! Meer: http://tinyurl.com/3yv3w7n
.
CONCLUSIE
Vermijdt zoveel mogelijk rode E-nummers (nagenoeg onmogelijk want rode, groene en oranje e-nummers zitten inmiddels in ruim 6000 producten), maar probeer dan zeker E-951 (aspartaam, het zoete gevaar) en ook E-621 (smaakversterkers) te vermijden! Drink veel (mineraal) water en vermijdt zoveel mogelijk het geraffineerde witte vergift suiker. Alternatieve zoetstof ondermeer (er zijn nog anderen) Stevia: http://www.leerwiki.nl/Wat_is_stevia Gebruik Himalaya zout (ongeraffineerd), want het is een van de gezondste zouten op deze planeet. Het bevat alle, voor het leven, belangrijke sporen-elementen en mineralen (84): http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?f=19&t=4520 Ook op deze website meer informatie betreffende dit unieke zout: http://www.crystalquest.nl/pagina/himalayazoutinfo.html
.
Meer info over aspartaam (E-951) is hier te vinden: http://www.aspartaam.nl/ en over smaakversterkers (E-621) hier: http://www.smaakversterkers.eu/index.html
.
In nieuwsbrief (29-8-2010) van Henk Mutsaers onderstaand bericht!
.
Ik ben 3 maanden geleden begonnen met de Super Smoothie. Na mijn radicale prostaatoperatie 2 jaar terug werd ik 3-maandelijks ''geprikt'' op de psa-waarden in mijn bloed. Die bleven stijgen, hetgeen zou inhou-den dat ik bestraald zou moeten worden. Mijn uroloog schamperde bij mijn voorstel om de smoothie te proberen. Hij zei: ik hoop dat het brengt wat je wilt, dan is het tenminste niet zonde van je tijd... De laat-ste meting vorige maand zou uitsluitsel moeten brengen of ik bestraald zou worden. En tot mijn grote geruststelling was de psa voor het eerst in 2 jaar tijd gedaald!! Mijn uroloog begreep het allemaal niet zo goed, maar IK wel.... Mike bedankt! (En mijn bloedend tandvlees is ook verleden tijd). Ik kan nu mijn tanden zo ongeveer met een staalborstel poetsen.....  Met vriendelijke groet, Martin, ..... Zoetermeer.
.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ton Claessen, lid landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten, W.W.K.: www.kankerwelzijn.nl en www.chemo-versus-hippocrates.nl/ en tevens webmas-ter van: www.natriumbicarbonaat.blogspot.com voor alle verdere informatie!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

www.succesboeken.nl